Monday, February 27, 2012

Berahsia???

"Carilah sahabat yang boleh bimbing kita ke jalan benar"

Bukan semua orang mampu buat kita ingatkan Allah. Carilah seseorang atau mereka yang mampu mengingatkan kita pada Allah. Dan jadikan mereka sahabat.

Berkawan biar ramai dengan semua tak kira bangsa apa sekalipun. Tapi bersahabat, carilah betul-betul, yang benar-benar sahabat. Hidup ini biasalah kadang-kadang kita akan alpa, terlalai dengan keasyikan fana termasuk saya sendiri... Sekurang-kurangnya ada yang mampu berpesan, menegur dan mendorong kita agar tidak lupa dan jauh kepada-Nya.

Kerana ukhwah yang baik itu ialah ukhwah yang mendekatkan diri kita pada Allah...

Inilah merupakan statusku di muka buku....teramat dalam utk dihuraikan mengenai status ini...Mmg teramat susahlah utk nak huraikan...Dan sejak kebelakangan ini saya kerap kali merahsiakan apa2 sahaja dr kwn2...xkiralah officially ttg hal kerja atau pun unofficially luar waktu kerja....Ntahla, bukan xnk share dgn kwn dan shbt2, tp bila diri ini dah dibuat macam tak wujud, so buat apa kita nk menunjuk-nunjuk...Ada baiknya rahsiakan sahaja drp sesiapa shj....kepada yang membaca blog ini sama ada sengaja, fikir2kanlah kenpada saya menaikkan status sebergini...Tanya lah hati masing-masing yeerr... Huraian dah pun lengkap.. sila2 lah komen ye...saya akan menjwabnya...

0 komen di tinggalkan...: